www.aittola.com in braille

HoitomuodotVellu

English

Pianonviritys

Hoitomuodot

Musiikki

Hinnasto

Verkkokauppa

 • Klassinen hieronta
 • Voice Massage
 • Perinteinen jäsenkorjaus
 • Osteopaattinen mobilisoiva hieronta
 • Faskia-käsittely
 • Veli-Matti Aittola Tmi:n tietosuojaseloste
 • Olen valmistunut 2011 koulutetuksi hierojaksi (Keskuspuiston ammattiopiston Arlan toimipaikka). Koulutukseen kuului klassisen hieronnan, erilaisten tutkimusmenetelmien sekä anatomian ja fysiologian omaksuminen. Venytys-, kuntosali- ja kotiharjoitteiden ohjaus sekä mobilisoiva nivelkäsittely sisältyivät opintoihin. Suoritin myös intialaisen päänhieronnan kurssin.

  Työssäoppimisjakson suoritin Suomen Kansallisoopperassa. Jaksolla sain kokemusta hoitotyöstä balettitanssijoiden, oopperalaulajien, sinfoniaorkesterin soittajiensekä monien muiden teatterialan ammattilaisten parissa.

  Koulutetuksi hierojaksi valmistumisen jälkeen aloin jatkokouluttaa itseäni. Intohimoni musiikkiin ja äänentuottoon sai minut hakeutumaan Voice Massage -koulutukseen. Työn ohessa suoritin myös perinteisen jäsenkorjaajan koulutusohjelmaa.

  Suoritin Voice Massage -perusopinnot syksyllä 2013. Purentafysiologian erikoistumistutkinnon suoritin tammikuussa 2014.

  Jäsenkorjaajan erikoistumistutkinnon suoritin huhtikuussa 2014.

  Olen myös käynyt useita mobilisoivan hieronnan sekä faskia-käsittelyn kursseja.

  Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus maajoukkueurheilijana (maalipallo). Olen edustanut Suomea useissa arvokilpailuissa EM-, MM- ja paralympiatasolla. Tiedän mitä huippu-urheilussa vaaditaan urheilijan fyysisen sekä henkisen hyvinvoinnin saralla. Lihashuollon merkitys onnistuneeseen suoritukseen on suuri.

  Maajoukkueuran jälkeen aloin harrastaa juoksemista. Lenkit pitenivät ja olen juossut lukuisia maratoneja, puolimaratoneja ja osallistunut erilaisiin tapahtumiin, kuten järvestä järveen swimrun.

  Koulutettu hieroja on ammattitutkinnon suorittanut terveydenhuollon ammattilainen.

  Koulutettu hieroja on lailla suojattu ammattinimike. Lain mukaan suojattua ammattinimikettä saavat käyttää vain asianmukaisen tutkinnon suorittaneet, virallisesti rekisteröidyt ammatinharjoittajat.

  Klassinen hieronta

  Klassinen hieronta on manuaalista, käsin tehtävää kehon pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä. Hierontatekniikoihin kuuluu mm. sivelyä, painelua, hankausta, puristelua, ravistelua, täristelyä, venytystä ja rullausta.

  Klassinen hieronta perustuu vanhaan perinteiseen hierontataitoon. Nykyaikaisessa klassisessa hieronnassa hyödynnetään lääketieteen kautta saatua tietämystä.

  Klassinen hieronta on monipuolisista hierontaotteista muodostunut yksilöllinen kokonaisuus. Asiakkaan kunto, ikä sekä elämäntilanne on tärkeää ottaa huomioon.

  Vaikka hierontaotteet kohdistuvat pääasiallisesti kudoksiin, vaikuttaa hieronta ihmiseen myös kokonaisvaltaisesti. Kosketus, hierojan vuorovaikutus sekä yhteinen sävel vaikuttavat hoitotulokseen merkittävästi.

  Hieronta on aina ainutkertainen hoitotapahtuma. Asiakas otetaan huomioon hänen tarpeidensa mukaan. Rentoutuminen, kivun lievittyminen, nestekierron ja aineenvaihdunnan edistyminen sekä lihasjännityksen helpottuminen ovat päämäriä, joihin asiakkaan ja hoitajan yhteistyöllä pyritään.

  Voice Massage

  Voice massage on hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvien lihasryhmien käsittelyä klassisen hieronnan ottein.

  Voice massage -hieronnan tärkeimpänä tehtävänä on rentouttaa äänentuotantoon, hengitykseen, kielen liikkeisiin ja purentaan osallistuvat lihakset.

  Hoidon avulla pyritään säilyttämään lihasten toiminnallinen tasapaino koko ylävartalon alueella.

  Voice massage sopii kaikille ääniammattilaisille, kuten laulajille, näyttelijöille, luennoitsijoille, poliitikoille, opettajille, puhallinsoittajille jne.

  Hoidosta on myös apua niska-hartiaseudun kiputilojen ja purentahäiriöiden ehkäisyyn.

  Voice massage -terapiaa käytetään:

  • yleisenä rentoutumiskeinona
  • ääniammattilaisen äänihäiriöiden ennaltaehkäisynä
  • puhe- ja ääniterapian sekä laulunopiskelun tukihoitona
  • puhallinsoittajan hengitys- ja ansatsiongelmien poistamiseen
  • purentalihasten jännitys- ja kiputilojen poistamiseen
  • refluksitaudin lisähoitona kurkunpään ulkopuolisten lihasten ja palleanseudun jännitysten poistamiseen
  • puutteellisen hengitysfunktion korjaamiseen (esim. astma tai keuhkoahtauma)
  • hengittömisen, nielemisen ja puhumisen helpottamiseen (esim. Parkinson-tauti tai ALS)
  • poistamaan lihasjännityksiä
  • urheilijoiden hoidossa hengitysfunktion parantamiseksi

  Voice massage -hoitokerran kesto on 45-75 minuuttia. Hoitokertoja tarvitaan yleensä 1-5, mutta pitkäaikaisissa ääni- ja hengityselinvaivoissa enemmän.

  Voice massage on hierontahoito, jota voivat antaa ainoastaan koulutetut Voice Massage -koulutuksen saaneet terveydenhuollon ammattilaiset.

  Lisätietoja: www.piia.fi sekä Voice Massage -yhdistys ry:n sivuilta

  Perinteinen jäsenkorjaus

  Perinteinen jäsenkorjaus on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva tehokas hoitomenetelmä. Se on mobilisaatiohoito, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistönsairauksien koko alueen. Kysymyksessä on vanhin, tehokkain ja tälläkin hetkellä elinvoimainen jäsenkorjaajien (parantajien) käyttämä hoitoperinne.

  Jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan asiakkaan omia liikeratoja hyödyntäen koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka.

  Elämän aikana jokaiselle sattuu erilaisia tapaturmia ja loukkaantumisia. Ne saavat kehomme pois tasapainosta. Ajan myötä tämä epötasapaino aiheuttaa lihastenkiristymistä, virheasentoja niveliin, lantioon sekä selkärankaan.

  Muutosten vuoksi esimerkiksi alaraajoihin tulee pituuseroa. Ne lihakset, joita ei ole tarkoitettu pitämään ihmistä ryhdissä, joutuvat ylläpitämään kehommetasapainoa. Tällöin hermotoiminnan, verenkierron ja kudosnestekierron normaali kulku estyy.

  Perinteisellä jäsenkorjauksella on saatu hyvin apua niin akuutteihin, kuin kroonisiinkin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin.

  Ohesssa ongelmia, joihin perinteisellä jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia:

  • Alaraajojen kineettisen ketjun tasapainotus (jalkojen erimittaisuuden poisto sekä jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkkien virheasentojen / kiputilojen korjaus)
  • Alaselän kiputilojen hoito (iskiaksen, ristiselän ja lannerangan särkytilojen / virheasentojen hoito)
  • Kieroselkäisyyden eli skolioosin hoito (etenkin lapsilla ja nuorilla)
  • Yläselän kiputilojen ja nikamien virheasentojen hoito (niistä aiheutuvien elintoimintahäiriöiden kuten vatsaongelmien, sydämen rytmihäiriöiden, hengenahdistuksenja korkean verenpaineen hoito)
  • Hartioiden ja niskan alueen ongelmat (jännitysniskan, lapojen lukkiutumisen, päänsäryn, huimauksen ja migreenin hoito)
  • Yläraajojen kiputilojen hoito (käsisärkyjen, kipuolkapään / jäätyneen olkapään ja tenniskyynärpään hoito. Ranteen ja sormien alueiden ongelmat)
  • Pään alueen vaivojen hoito (jännityspäänsäryn, kasvosärkyjen, purentahäiriöiden ja näköhäiriöiden hoito)

  Lisätietoja: www.perinteinenjasenkorjaus.fi

  Osteopaattinen mobilisoiva hieronta

  Osteopaattinen mobilisoiva hieronta poikkeaa perinteisestä hieronnasta. Hoito kohdistetaan niveliin, nivelkapseliin, nivelsiteisiin, syviin lihaskudoksiin, jänteisiin ja lihaskalvoihin (faskia). Niveliä liikuteltaessa tapahtuu nivelpintojen välillä liukumista. Kohdistetulla painevaikutuksella ja liikkeelläsaadaan aikaan syviin kudoksiin venytystä ja aineenvaihdunnan paranemista.

  Mobilisoivalla hieronnalla pyritään saavuttamaan nivelten ja nikamien normaali liikelaajuus. Hoito on miellyttävää ja turvallista.

  Mobilisoiva hoito sopii mainiosti klassisen hieronnan tueksi.

  Faskia-käsittely

  Faskia-käsittelyllä pyritään vaikuttamaan lihaksen ympärillä oleviin sidekudosrakenteisiin.

  Faskia-käsittely on rauhallista, laajoilla otteilla suoritettavaa hoitoa. Hoitaja venyttää asiakkaan faskioita (lihaskalvoja). Hoidossa ei käytetä väliainetta.

  Faskia-käsittelyä suoritetaan myös Graston-tekniikalla, jossa lihaskalvoa käsitellään erilaisilla veitsenkaltaisilla välineillä. Graston-tekniikalla saadaan hoidettua tehokkaasti esimerkiksi jalanpohjan aluetta.

  Faskia-käsittely on tehokasta ja se auttaa erilaisten jännitystilojen ja akuuttien vaivojen hoidossa.

  Veli-Matti Aittola Tmi:n tietosuojaseloste

  Tästä voit lukea Veli-Matti Aittola Tmi:n asiakasrekisteriä koskevan tietosuojaselosteen HTML-muodossa. Tulostusversio (PDF-muodossa) löytyy tästä linkistä.

  TIETOSUOJASELOSTE ASIAKKAILLE [Laadittu / Päivitetty] 15.5.2018

  1. REKISTERINPITÄJÄ

  Veli-Matti Aittola Tmi
  Yritystunnus: 1347169-6
  Osoite: Arkadiankatu 8, 00100 Helsinki
  Puhelinnumero: 0400413395
  Sähköposti: veli-matti @ aittola.com

  Tietosuojasta vastaavan henkilön nimi:
  Veli-Matti Aittola
  Osoite: Katajarinne 19, 01810 Luhtajoki

  2. HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN

  Alkuhaastattelu, sekä hoidon aikana saatu lisätieto.

  3. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS JA OIKEUSPERUSTE:

  Terveydenhuollon ammattilaisella rekisterin pitämisen ja henkilötietojen käsittelyn perusteena on lakisääteisen velvoitteen noudattaminen.

  4. HENKILÖTIETOJEN SIIRROT JA LUOVUTUKSET

  Emme siirrä tai luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille.

  5. HENKILÖTIETOJEN SIIRROT EU:N TAI ETA-ALUEEN ULKOPUOLELLE

  Emme luovuta tai siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle.

  6. EVÄSTEET

  Kotisivuilla ei ole evästeitä.

  7. HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

  Henkilötietoja säilytetään sosiaali- ja terveysministeriön potilasasiakirjojen säilytystä koskevan asetuksen aikarajojen mukaan.

  8. SINUN OIKEUTESI

  Sinulla on oikeus tarkastaa henkilötietosi. Tarkastuspyyntö tulee toimittaa esim. allekirjoitetulla kirjeellä kohdassa 1. mainitulle rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjällä on yksi kuukausi aikaa toimittaa tiedot. Voit myös pyytää tietojesi oikaisemista ja päivittämistä.

  9. TIETOTURVA

  Keräämme tietoa rekisteriin, joka on suojattu palomuurilla, salasanalla ja muilla teknisillö keinoilla. Tietokanta sijaitsee lukitussa tilassa. Tietoja käsittelee ainoastaan ammatinharjoittaja.

  10. SELOSTEEN MUUTTAMINEN

  Meillä on oikeus muuttaa tätä selostetta. Ilmoitamme muutoksesta verkkosivuillamme www.aittola.com

  Veli-Matti Aittola
  koulutettu hieroja
  puh. 0400 413 395
  veli-matti (at) aittola.com

 • www.aittola.com


 • Voice Massage -logo  Vellu

  Kuva: Taikahetki / Katja West

  Sivua on päivitetty 28.6.2020