www.aittola.com in braille

HoitomuodotVellu

English

Pianonviritys

Hoitomuodot

Tukisukat

Musiikki

Hinnasto

Verkkokauppa

Yhteistyökumppanit
 • Klassinen hieronta
 • Voice Massage
 • Intialainen päänhieronta
 • Perinteinen jäsenkorjaus
 • Osteopaattinen mobilisoiva hieronta
 • Faskia-käsittely
 • Olen valmistunut 2011 koulutetuksi hierojaksi (Keskuspuiston ammattiopiston Arlan toimipaikka). Koulutukseen kuului klassisen hieronnan, erilaisten tutkimusmenetelmien sekä anatomian ja fysiologian omaksuminen. Venytys-, kuntosali- ja kotiharjoitteiden ohjaus sekä mobilisoiva nivelkäsittely sisältyi opintoihin. Suoritin myös intialaisen päänhieronnan kurssin.

  Työssäoppimisjakson suoritin Suomen Kansallisoopperassa. Jaksolla sain kokemusta hoitotyöstä balettitanssijoiden, oopperalaulajien, sinfoniaorkesterin soittajien sekä monien muiden teatterialan ammattilaisten parissa.

  Koulutetuksi hierojaksi valmistumisen jälkeen aloin jatkokouluttaa itseäni. Intohimoni musiikkiin ja äänentuottoon sai minut hakeutumaan Voice Massage -terapeutin opintoihin. Työn ohessa suoritin myös perinteisen jäsenkorjaajan koulutusohjelmaa.

  Valmistuin Voice Massage -terapeutiksi syksyllä 2013. Purentafysiologian erikoistumistutkinnon suoritin tammikuussa 2014.

  Perinteisen jäsenkorjaajan erikoistumistutkinnon suoritin huhtikuussa 2014.

  Olen myös käynyt useita mobilisoivan hieronnan sekä faskia-käsittelyn kursseja.

  Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus maajoukkueurheilijana (maalipallo). Olen edustanut Suomea useissa arvokilpailuissa EM-, MM- ja paralympiatasolla. Tiedän mitä huippu-urheilussa vaaditaan urheilijan fyysisen sekä henkisen hyvinvoinnin saralla. Lihashuollon merkitys onnistuneeseen suoritukseen on suuri.

  Maajoukkueuran jälkeen aloin harrastaa juoksemista. Lenkit pitenivät ja olen juossut tähän mennessä kymmenen maratonia. 

  Koulutettu hieroja on ammattitutkinnon suorittanut terveydenhuollon ammattilainen.

  Koulutettu hieroja on lailla suojattu ammattinimike. Lain mukaan suojattua ammattinimikettä saavat käyttää vain asianmukaisen tutkinnon suorittaneet, virallisesti rekisteröidyt ammatinharjoittajat.

  Klassinen hieronta

  Klassinen hieronta on manuaalista, käsin tehtävää kehon pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä. Hierontatekniikoihin kuuluu mm. sivelyä, painelua, hankausta, puristelua, ravistelua, täristelyä, venytystä ja rullausta.

  Klassinen hieronta perustuu vanhaan perinteiseen hierontataitoon. Nykyaikaisessa klassisessa hieronnassa hyödynnetään lääketieteen kautta saatua tietämystä.

  Klassinen hieronta on monipuolisista hierontaotteista muodostunut yksilöllinen kokonaisuus. Asiakkaan kunto, ikä sekä elämäntilanne on tärkeää ottaa huomioon.

  Vaikka hierontaotteet kohdistuvat pääasiallisesti kudoksiin, vaikuttaa hieronta ihmiseen myös kokonaisvaltaisesti. Kosketus, hierojan vuorovaikutus sekä yhteinen sävel vaikuttavat hoitotulokseen merkittävästi.

  Hieronta on aina ainutkertainen hoitotapahtuma. Asiakas otetaan huomioon hänen tarpeidensa mukaan. Rentoutuminen, kivun lievittyminen, nestekierron ja aineenvaihdunnan edistyminen sekä lihasjännityksen helpottuminen ovat päämääriä, joihin asiakkaan ja hoitajan yhteistyöllä pyritään.

  Voice Massage

  Voice massage -terapia (äänihieronta) on hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvien lihasryhmien käsittelyä klassisen hieronnan ottein.  

  Voice massage -terapian tärkeimpänä tehtävänä on rentouttaa äänentuotantoon, hengitykseen, kielen liikkeisiin ja purentaan osallistuvat lihakset.

  Hoidon avulla pyritään säilyttämään lihasten toiminnallinen tasapaino koko ylävartalon alueella. 

  Voice massage sopii kaikille ääniammattilaisille kuten laulajille, näyttelijöille, luennoitsijoille, poliitikoille, opettajille, puhallinsoittajille jne.

  Hoidosta on myös apua niska-hartiaseudun kiputilojen ja purentahäiriöiden ehkäisyyn. 

  Voice massage -terapiaa käytetään:

  • yleisenä rentoutumiskeinona
  • ääniammattilaisen äänihäiriöiden ennaltaehkäisynä
  • puhe- ja ääniterapian sekä laulunopiskelun tukihoitona
  • puhallinsoittajan hengitys- ja ansatsiongelmien poistamiseen
  • purentalihasten jännitys- ja kiputilojen poistamiseen
  • refluksitaudin lisähoitona kurkunpään ulkopuolisten lihasten ja palleanseudun jännitysten poistamiseen
  • puutteellisen hengitysfunktion korjaamiseen (esim. astma tai keuhkoahtauma)
  • hengittämisen, nielemisen ja puhumisen helpottamiseen (esim. Parkinson-tauti tai ALS)
  • poistamaan lihasjännityksiä
  • urheilijoiden hoidossa hengitysfunktion parantamiseksi

  Voice massage -hoitokerran kesto on 45-75 minuuttia. Hoitokertoja tarvitaan yleensä 1-5, mutta pitkäaikaisissa ääni- ja hengityselinvaivoissa enemmän.

  Voice massage on hierontahoito, jota voivat antaa ainoastaan koulutetut Voice Massage -terapeutit. 

  Lisätietoja: www.piia.fi sekä Voice Massage -terapeuttiyhdistys ry:n sivuilta

  Intialainen päänhieronta

  Nykyaikainen intialainen päänhieronta yhdistää alkuperäisen, tuhansia vuosia vanhan hoitomuodon ja niska-hartiaseudun hieronnan. Se on länsimaalaiseen elämäntapaan sopivaa, yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Hoito laukaisee stressiä, rentouttaa sekä virkistää.

  Nykyaikaisen intialaisen päänhieronnan metodin on kehittänyt intialainen näkövammainen osteopaatti/hierontaterapeutti Narendra Mehta. Hän opiskeli 1970-luvulla Englannissa fysioterapiaa ja ihmetteli, miksei länsimaisessa hoitokulttuurissa lainkaan käsitellä pään aluetta, kuten intiassa.

  Valmistuttuaan fysioterapeutiksi Narendra Mehta palasi Intiaan ja opiskeli alkuperäistä intialaista päänhierontaaa. Hän yhdisti hoitoon niska-hartiaseudun hieronnan sekä olkavarsien, kasvojen ja korvien käsittelyn.

  Meille Suomeen nykyaikaisen intialaisen päänhieronnan toi Mehtan oppilas irlantilaissyntyinen Dee Ahren 1999. Hoitomuoto on muokkautunut hieman kouluttajien ja hoidon harjoittajien käsissä.

  Perinteinen jäsenkorjaus

  Perinteinen jäsenkorjaus on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva tehokas hoitomenetelmä. Se on mobilisaatiohoito, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien koko alueen. Kysymyksessä on vanhin, tehokkain ja tälläkin hetkellä elinvoimainen jäsenkorjaajien (parantajien) käyttämä hoitoperinne.

  Jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan asiakkaan omia liikeratoja hyödyntäen koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka.

  Elämän aikana jokaiselle sattuu erilaisia tapaturmia ja loukkaantumisia. Ne saavat kehomme pois tasapainosta. Ajan myötä tämä epätasapaino aiheuttaa lihasten kiristymistä, virheasentoja niveliin, lantioon sekä selkärankaan.

  Muutosten vuoksi esimerkiksi alaraajoihin tulee pituuseroa. Ne lihakset, joita ei ole tarkoitettu pitämään ihmistä ryhdissä joutuvat ylläpitämään kehomme tasapainoa. Tällöin hermotoiminnan, verenkierron ja kudosnestekierron normaali kulku estyy.

  Perinteisellä jäsenkorjauksella on saatu hyvin apua niin akuutteihin, kuin kroonisiinkin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin.

  Ohesssa ongelmia johon perinteisellä jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia:

  • Alaraajojen kineettisen ketjun tasapainotus (jalkojen erimittaisuuden poisto sekä jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkkien virheasentojen/ kiputilojen korjaus)  
  • Alaselän kiputilojen hoito (iskiaksen, ristiselän ja lannerangan särkytilojen/virheasentojen hoito)
  • Kieroselkäisyyden eli skolioosin hoito (etenkin lapsilla ja nuorilla)
  • Yläselän kiputilojen ja nikamien virheasentojen hoito (niistä aiheutuvien elintoimintahäiriöiden kuten vatsaongelmien, sydämen rytmihäiriöiden, hengenahdistuksen ja korkean verenpaineen hoito)
  • Hartioiden ja niskan alueen ongelmat (jännitysniskan, lapojen lukkiutumisen, päänsäryn, huimauksen ja migreenin hoito)
  • Yläraajojen kiputilojen hoito (käsisärkyjen, kipuolkapään/jäätyneen olkapään ja tenniskyynärpään hoito. Ranteen ja sormien alueiden ongelmat)
  • Pään alueen vaivojen hoito (jännityspäänsäryn, kasvosärkyjen, purentahäiriöiden ja näköhäiriöiden hoito)

  Lisätietoja: www.perinteinenjasenkorjaus.fi

  Osteopaattinen mobilisoiva hieronta

  Osteopaattinen mobilisoiva hieronta poikkeaa perinteisestä hieronnasta. Hoito kohdistetaan niveliin, nivelkapseliin, nivelsiteisiin, syviin lihaskudoksiin, jänteisiin ja lihaskalvoihin (faskia). Niveliä liikuteltaessa tapahtuu nivelpintojen välillä liukumista. Kohdistetulla painevaikutuksella ja liikkeellä saadaan aikaan syviin kudoksiin venytystä ja aineenvaihdunnan paranemista.

  Mobilisoivalla hieronnalla pyritään saavuttamaan nivelten ja nikamien normaali liikelaajuus. Hoito on miellyttävää ja turvallista.

  Mobilisoiva hoito sopii mainiosti klassisen hieronnan tueksi.  

  Faskia-käsittely

  Faskia-käsittelyllä pyritään vaikuttamaan lihaksen ympärillä oleviin sidekudosrakenteisiin.

  Faskia-käsittely on rauhallista, laajoilla otteilla suoritettavaa hoitoa. Hoitaja venyttää asiakkaan faskioita (lihaskalvoja). Hoidossa ei käytetä väliainetta.

  Faskia-käsittelyä suoritetaan myös Graston-tekniikalla, jossa lihaskalvoa käsitellään erilaisilla veitsenkaltaisilla välineillä. Graston-tekniikalla saadaan hoidettua tehokkaasti esimerkiksi jalanpohjan aluetta. 

  Faskia-käsittely on tehokasta ja se auttaa erilaisten jännitystilojen ja akuuttien vaivojen hoidossa.   

  Veli-Matti Aittola
  koulutettu hieroja
  puh. 0400 413 395
  veli-matti (at) aittola.com

 • www.aittola.com


 • Voice Massage -terapeutti-logo  Vellu

  Kuva: Taikahetki / Katja West

  Sivua on päivitetty 6.10.2016