Veli-Matti Aittola

"Asiakkaan tarpeet otetaan aina huomioon"

Pianonviritys

Valmistuin pianonvirittäjäksi vuonna 1996. Siitä asti olen toiminut yksityisenä ammatinharjoittajana. Olen työskennellyt pianojen, flyygeleiden sekä cembaloiden parissa.

Pianonviritys on pianon-, flyygelin- tai cembalonnkielten kireyden hienosäätämistä. Virittäessä Säveltaajuus ja instrumentin sointi saadaan halutunlaiseksi. Kielisoitin pysyy asiallisessa kunnossa ja soittonautinto on taattu.

Pianonviritys on tärkeää instrumentin pitkäikäisyyden kannalta. Viritys tulee tehdä mielellään kaksi kertaa vuodessa. Pianonviritys on taidekäsityöammatti.



Pianonviritys on taidekäsityöammatti

Hoitomuodot

Vuonna 2011 valmistuin koulutetuksi hierojaksi (Keskuspuiston ammattiopiston Arlan toimipaikka). Koulutukseen kuului klassisen hieronnan, erilaisten tutkimusmenetelmien sekä anatomian ja fysiologian omaksuminen. Venytys-, kuntosali- ja kotiharjoitteiden ohjaus sekä mobilisoiva nivelkäsittely sisältyivät opintoihin. Työssäoppimisjakson suoritin Suomen Kansallisoopperassa. Jaksolla sain kokemusta hoitotyöstä balettitanssijoiden, oopperalaulajien, sinfoniaorkesterin soittajien sekä monien muiden teatterialan ammattilaisten parissa.

Intohimoni musiikkiin ja äänentuottoon sai minut hakeutumaan Voice Massage -koulutukseen. Suoritin Voice Massage -perusopinnot syksyllä 2013. Purentafysiologian erikoistumistutkinnon suoritin tammikuussa 2014.

Halusin oppia lisää ihmisen kokonaisvaltaisemmasta hoitamisesta. Opiskelin perinteistä jäsenkorjausta. Jäsenkorjaajan erikoistumistutkinnon suoritin huhtikuussa 2014.

Olen saanut oppia mobilisoivan hieronnan sekä faskia-käsittelyn kursseilla. Haluan kehittää itseäni jatkuvasti.

Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus paralympiaurheilijana. Harrastan juoksua, jääkiekkoa, uintia sekä hiihtoa. Minut löytää kuntosalilta sekä lavatansseista.

Musiikki on minulle tärkeää. Kitaran soitto ja laulaminen ovat lähellä sydäntäni.

Pidän luentoja työhyvinvoinnista sekä toimin kokemuskouluttajana.

Koulutettu hieroja on ammattitutkinnon suorittanut terveydenhuollon ammattilainen.

Koulutettu hieroja on lailla suojattu ammattinimike. Lain mukaan suojattua ammattinimikettä saavat käyttää vain asianmukaisen tutkinnon suorittaneet, virallisesti rekisteröidyt ammatinharjoittajat.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on manuaalista, käsin tehtävää kehon pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä. Hierontatekniikoihin kuuluu mm. sivelyä, painelua, hankausta, puristelua, ravistelua, täristelyä, venytystä ja rullausta. Klassinen hieronta perustuu vanhaan perinteiseen hierontataitoon. Nykyaikaisessa klassisessa hieronnassa hyödynnetään lääketieteen kautta saatua tietämystä. Klassinen hieronta on monipuolisista hierontaotteista muodostunut yksilöllinen kokonaisuus. Asiakkaan kunto, ikä sekä elämäntilanne on tärkeää ottaa huomioon. Vaikka hierontaotteet kohdistuvat pääasiallisesti kudoksiin, vaikuttaa hieronta ihmiseen myös kokonaisvaltaisesti. Kosketus, hierojan vuorovaikutus sekä yhteinen sävel vaikuttavat hoitotulokseen merkittävästi. Hieronta on aina ainutkertainen hoitotapahtuma. Asiakas otetaan huomioon hänen tarpeidensa mukaan. Rentoutuminen, kivun lievittyminen, nestekierron ja aineenvaihdunnan edistyminen sekä lihasjännityksen helpottuminen ovat päämäriä, joihin asiakkaan ja hoitajan yhteistyöllä pyritään.



Voice Massage

Voice Massage on hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvien lihasryhmien käsittelyä klassisen hieronnan ottein. Voice Massage -hieronnan tärkeimpänä tehtävänä on rentouttaa äänentuotantoon, hengitykseen, kielen liikkeisiin ja purentaan osallistuvat lihakset. Hoidon avulla pyritään säilyttämään lihasten toiminnallinen tasapaino koko ylävartalon alueella. Voice Massage sopii kaikille ääniammattilaisille, kuten laulajille, näyttelijöille, luennoitsijoille, poliitikoille, opettajille, puhallinsoittajille jne. Hoidosta on myös apua niska-hartiaseudun kiputilojen ja purentahäiriöiden ehkäisyyn.

Voice Massage -hierontaa käytetään:

Voice Massage -hoitokerran kesto on 45-75 minuuttia. Hoitokertoja tarvitaan yleensä 1-5, mutta pitkäaikaisissa ääni- ja hengityselinvaivoissa enemmän. Voice Massage on hierontahoito, jota voivat antaa ainoastaan koulutetut Voice Massage -koulutuksen saaneet terveydenhuollon ammattilaiset.

Lisätietoja: www.piia.fi sekä Voice Massage -yhdistys ry:n sivuilta www.voicemassage.fi

Perinteinen jäsenkorjaus

Perinteinen jäsenkorjaus on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva tehokas hoitomenetelmä. Se on mobilisaatiohoito, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistönsairauksien koko alueen. Kysymyksessä on vanhin, tehokkain ja tälläkin hetkellä elinvoimainen jäsenkorjaajien (parantajien) käyttämä hoitoperinne. Jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan asiakkaan omia liikeratoja hyödyntäen koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Elämän aikana jokaiselle sattuu erilaisia tapaturmia ja loukkaantumisia. Ne saavat kehomme pois tasapainosta. Ajan myötä tämä epätasapaino aiheuttaa lihastenkiristymistä, virheasentoja niveliin, lantioon sekä selkärankaan. Muutosten vuoksi esimerkiksi alaraajoihin tulee pituuseroa. Ne lihakset, joita ei ole tarkoitettu pitämään ihmistä ryhdissä, joutuvat ylläpitämään kehomme tasapainoa. Tällöin hermotoiminnan, verenkierron ja kudosnestekierron normaali kulku estyy. Perinteisellä jäsenkorjauksella on saatu hyvin apua niin akuutteihin, kuin kroonisiinkin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin.

Ohessa ongelmia, joihin perinteisellä jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia:

Lisätietoja: www.perinteinenjasenkorjaus.fi

Hinnasto

Hieronta

30min - 35 €
45min - 50 €
60min - 60 €
90min - 90 €
120min - 120 €

Voice Massage

80 €

Jäsenkorjaus

90 €

Ajanvaraus puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla:

Veli-Matti Aittola
puh. 0400 413 395
veli-matti(at)aittola.com


Tietosuojaseloste (PDF-tiedosto)
Omavalvontasuunnitelma (PDF-tiedosto)



Artikkeleita

Voice Massage tuo ryhtiä ääneen, Voi Hyvin 15.5.2019 (linkki avautuu uuteen ikkunaan)